Du er her: Forside Information Nyheder Min historie - Julie Schmidt Andersen

Min historie - Julie Schmidt Andersen


Vi har spurgt én af vores helt unge medlemmer, Julie Schmidt Andersen, fra Fyn om, hvordan det har været at vokse op med sklerodermi. Hun fik diagnosen systemisk sklerodermi som helt lille og hun fortæller her om udfordringer, drømme og gåpåmod. Hendes vigtigste budskab er faktisk: Giv aldrig op på dine drømme, også selvom sygdommen driller!


Julie Schmidt Andersen er 21 år gammel og fik stillet diagnosen systemisk sklerodermi, da hun var 5 år gammel. Egentlig husker hun ikke selv hvilke symptomer hun havde, men hendes mor fortæller at hun havde svært ved at spise og at hun altid havde ondt i sin ben og derfor ikke kunne gå særligt langt.


Noget af det, der holder Julie igang er hesten Combat. Sammen rider de på eliteplan og faktisk har de vundet flere medaljer - blandt andet til DM i 2016. 

Vi har stillet Julie et par hurtige spørgsmål og vil du følge med i hende og Combats eventyr, så har de deres egen side på facebook: https://www.facebook.com/Julie-Schmidt-paradressur-769777543075989/ 

Julie, hvad laver du idag?

Jjeg er førtidspensionist men har en skåne stilling i en SFO som jeg er super glad for, jeg var så heldig at få det efter jeg havde fuldført min uddannelse på GYM.

 

Du har haft din sklerodermi siden du var 5, hvordan har du det idag?

Eftersom jeg er blevet ældre, har jeg også lært at tage min forholdsregler omkring sygdommen. Altså godt med tøj på så vi undgår hvide fingre og sår, undgå lyst brød og andre former for mad der nemt sætter sig fast. Derfor drikker jeg også altid noget med brus til min mad.


Når jeg er træt, så hedder det hvile sig eller tag kørestolen med i byen, hvis jeg skal være sammen med venner/veninder, selvom det kan være svært nogle gange at sætte sig i den.


Hvad er dit håb for fremtiden?
Ja det egentlig et godt spørgsmål? Jeg er stadig ung og det er først nu jeg virkelig skal starte på mit voksne liv:D så jeg ved det egentlig ikke helt. Måske bare nå at opleve nogle ting imens man stadig er ung og kan.


Hvad holder dig igang?
Uh!! Jeg er en person som altid er i gang! Jeg elsker at lave mange ting. Jeg rider på eliteplan! Så min hest Combat er meget med til at holde mig i gang! Og det er nok også hans skyld at jeg stadig kan så meget som jeg kan. Ud over at ride går jeg ude på noget der hedder Frøbjerg musicalskole og ungdomsteater! Også kaldt FMU. Her går jeg til Sang, Drama, lidt Dans og noget der hedder Tekst - og karakterarbejde. Jeg elsker at lave de ting, og tror da også at hvis der er noget man virkelig elsker at lave kommer det helt af sig selv at man kommer ud.


Hvad sætter du pris på i din hverdag?
Uh! Der er mange ting! Bare jeg selv kan få mine strømper på. Hvis jeg har haft en god nat uden alt for mange kramper. At jeg har min egen bil som er lavet så jeg selv kan køre den. At jeg har min familie som altid er der for at hjælpe mig! At jeg stadig kan gå til så mange ting som jeg kan.


Er der noget du brænder for at fortælle?
Giv ALDRIG op! Tro på dine drømme! Selvom der måske er mange udfordringer man skal igennem, så finder man altid sin egen måde at løse tingene på! Selvom man måske ikke kan det samme som mange andre, skal det ikke stoppe én! Der er altid noget man kan eller er super god til! Som min Danse lærer siger til mig : “Julie, selvom du måske ikke er god til at lave det højeste spark eller det flotte dansehop, så har du altid et stort smil og du laver nogle flotte små spark og hop til UG”.

 

Julie Schmidt på Combat


Læs mere om Julie på Fyens Stiftstidendes hjemmeside: http://www.fyens.dk/middelfart/Takket-vaere-hesten-Combat-kan-20-aarige-Julie-stadig-gaa/artikel/2990340 

HOTLINE


Hvad enten du er nydiagnosticeret eller er stødt på nye udfordringer, så kan det nogle gange være godt at have én at tale med.  
Læs mere 

 

NYHEDSBREV


Tilmeld dig nyhedsbrev her.

 

Ønsker du ikke flere nyhedsbreve? Klik her.  

 

 

 

Følg også med på Facebook
FØLG OS PÅ FACEBOOK

 

 

 

FESCA Dansk Sklerodermi og Raynaud forening er medlem af FESCA, the Federation for European Scleroderma Associations. Læs mere

 

 Politik for databeskyttelse