Du er her: Forside Information Nyheder Internationalt forskningsprojekt med dansk deltagelse

Internationalt forskningsprojekt med dansk deltagelse

Medicinalfirmaet Boehringer-Ingelheim er lige nu ved at rekruttere patienter til et 3-årigt forskningsprojekt. Projektet hedder SENSCISTM (Safety and Efficacy of Nintedanib in Systemic Sclerosis), og er målrettet de med systemisk sklerodermi, som også udvikler lungefibrose.


Boehringer-Ingelheim har oplevet god effekt med medicinen ved Ideopatisk Pulmonal Fibrose, som er en sygdom med bindevævsdannelse i lungerne af ukendt årsag, og som minder om lungefibrose ved systemisk sklerodermi. På baggrund af disse erfaringer ønskes nu et forskningsprojekt for at finde ud af, om nintedanib vil have effekt hos lungefibrose ved systemisk sklerodermi. Hvis det også har effekt ved fibrose i hud eller organer, er det en sidegevinst, som vi tager hjerteligt imod.


FESCA støtter op omkring projektet, og formand Ann Tyrell Kennedy, har udtalt:

“Vi har ventet på bedre behandlingsformer for de sklerodermipatienter, som har udviklet alvorlige komplikationer med lungerne, og vi byder Boehringer-Ingelheim’s forskning indenfor for området velkomment”.


Danmark er med i rekrutteringsfasen. Sklerodermiforeningen støtter op om projektet og opfordrer vores patienter til at tage kontakt til sin sklerodermispecialist for at høre nærmere om kriterierne til at deltage i projektet.


Pressemeddelelsen fra Boehringer-Ingelheim:


New Phase III study of nintedanib in people with systemic sclerosis and lung fibrosis
First person enrolled in the SENSCIS™ (Safety and Efficacy of Nintedanib in Systemic SClerosIS) study investigating nintedanib in people with systemic sclerosis who also develop interstitial lung disease (SSc-ILD)

Phase III trial is now open for recruitment.

After demonstrating that nintedanib slows disease progression in idiopathic pulmonary fibrosis, Boehringer Ingelheim is expanding its research with nintedanib into other serious fibrotic lung conditions that arise in association with rare diseases like systemic sclerosis.

 

Læs hele pressemeddelelsen her (engelsk)

 

 

HOTLINE


Hvad enten du er nydiagnosticeret eller er stødt på nye udfordringer, så kan det nogle gange være godt at have én at tale med.  
Læs mere 

 

NYHEDSBREV


Tilmeld dig nyhedsbrev her.

 

Ønsker du ikke flere nyhedsbreve? Klik her.  

 

 

 

Følg også med på Facebook
FØLG OS PÅ FACEBOOK

 

 

 

FESCA Dansk Sklerodermi og Raynaud forening er medlem af FESCA, the Federation for European Scleroderma Associations. Læs mere