Du er her: Forside Information Nyheder Influenza sæsonen er startet

Influenza sæsonen er startet

Du har øget risiko for at blive alvorligt syg af influenza, hvis du er ældre, har bestemte sygdomme, er svært overvægtig eller gravid. Sklerodermi hører under gruppen kroniske sygdomme, og du anbefales at blive vaccineret.

 

Hvert år fra 1. oktober frem til 31. december anbefaler Sundhedsstyrelsen at man vaccineres hvis du:

 

  • Er 65 år eller derover 
  • Har en kronisk sygdom 
  • Er svært overvægtig med BMI over 40 
  • Er gravid og mere end 12 uger henne 

Ved punktet "kronisk sygdom" skriver Sundhedsstyrelsen :

 

- at man kan være i øget risiko for overhovedet at blive smittet, fordi immunforsvaret ikke virker helt, som det skal. Andre sygdomme påvirker kroppens evne til at bekæmpe infektionen, og det betyder, at man er i øget risiko for komplikationer som for eksempel lungebetændelse og for at få længerevarende og svære forløb.

 

 

Influenza kan også påvirke kroppen, så det er sværere at kontrollere den kroniske sygdom.

 

Sklerodermi er en sjælden auto-immun sygdom der er kendetegnet ved angribe immunforsvar, kredsløb og bindevæv ved at danne kollagen i hud, indre organer, og ødelægge blodkarene. 

 

Du har derfor mulighed for blive vaccineret gratis for influenza. Snak med din læge herom, evt. med anbefaling fra din speciallæge. 

 

Læs mere om influenza vaccinationen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Her finder du også punktet "har du en kronisk sygdom"

 

 

HOTLINE


Hvad enten du er nydiagnosticeret eller er stødt på nye udfordringer, så kan det nogle gange være godt at have én at tale med.  
Læs mere 

 

NYHEDSBREV


Tilmeld dig nyhedsbrev her.

 

Ønsker du ikke flere nyhedsbreve? Klik her.  

 

 

 

Følg også med på Facebook
FØLG OS PÅ FACEBOOK

 

 

 

FESCA Dansk Sklerodermi og Raynaud forening er medlem af FESCA, the Federation for European Scleroderma Associations. Læs mere

 

 Politik for databeskyttelse